De Melkerij in Zemst zoekt uitbater voor eetcafé

Eetgelegenheid - Vlaanderen, Vlaams-Brabant

Adres: Brusselsesteenweg 3A, 1980 Zemst - België

Prijs zelfstandige uitbating: Prijs voor zelfstandige uitbating werd niet meegedeeld.

Aantal couverts: Tussen 65 – 100 zitplaatsen

Terras aanwezig: Ja - Tussen 25 – 39 zitplaatsen

Privéparking aanwezig: Ja - Tussen 65 – 100 wagens

Brouwerijverplichting: Neen

Andere leveranciersverplichting: Neen

Aantal personeelsleden: Niet meegedeeld

Woonst aanwezig: Neen

Met restaurant/cafetaria: Niet meegedeeld

Aantal zalen in eigen locatie: Niet meegedeeld

Totale capaciteit: Niet meegedeeld

Tuin: Neen

Vanaf de zomer van 2023 start een permanente uitbating van het eetcafé van de Melkerij. We zoeken hiervoor iemand die horeca en cultuur met elkaar kan verbinden, die niet bang is van een uitdaging en die graag creatief uit de hoek komt. Zowel het eetcafé als de professionele keuken en het terras behoren tot het pakket.

De Melkerij is het gemeenschapscentrum van Zemst waar ontmoeting en uitwisseling centraal staan. Zelf zorgen we voor het gebouw, de programmatie, en de boekingen van evenementen voor verenigingen, bedrijven en particulieren. Voor het uitbaten van het horecagedeelte zoeken we een permanente partner.

De uitbater runt het eetcafé en levert maaltijden en dranken in het cultuurgedeelte. Bij verhuringen aan bedrijven, zowel van binnen als buiten Zemst, als aan personen en verenigingen van buiten Zemst heeft hij hierop het exclusieve recht. Bij alle andere verhuringen is hij de bevoorrechte partner.

Een belangrijke functie van het gemeenschapscentrum is om infrastructuur tegen democratische prijzen aan verenigingen, lokale kunstenaars en Zemstenaars aan te bieden. Van de uitbater verwachten we een goede samenwerking met deze doelgroepen en een voorstel voor maaltijden en dranken met transparante formules en tarieven op hun maat.

Is er een gemeentelijke culturele activiteit gepland? Dan is het eetcafé voor en na open. De overige openingsuren worden vastgelegd in de concessie. Van de kandidaat-uitbater verwachten we een voorstel van openingsuren, sluitingsdagen, en tijdsblokken voor lunch en diner.

Het eetcafé is verdeeld over drie verdiepingen. Op het gelijkvloers is er een ruimte met 40 zitplaatsen en een ingerichte toog. Op de eerste verdieping is een tweede verblijfsruimte met een 34-tal zitplaatsen. De warme keuken bevindt zich op het gelijkvloers en op de benedenverdieping zijn er een koude keuken, opslagruimten, koel- en vriesruimten, en een afwaskeuken.

De uitbater staat zelf in voor de inrichting, meubilair en keukenapparatuur en bijgevolg ook het onderhoud en de vervanging ervan. Een beperkt aantal toestellen, onroerend door bestemming, maakt deel uit van de concessie.

Ben jij de innovatieve uitbater die we zoeken? Lees dan zeker de leidraad van dit project na. (https://www.zemst.be/Concessie-de-Melkerij) Kandidaturen moeten ingediend worden uiterlijk op vrijdag 28 februari 2023.

Reden van overname:

Vernieuwing concessie